Produkty
Cebulka smażona
Produkowana przez nas cebula smażona to wyrób, do którego bardzo starannie dobieramy składniki. Warzywa przeznaczone do obróbki są dokładnie sprawdzane pod kątem świeżości, a wszelkie uszkodzenia na ich powierzchni od razu dyskwalifikują surowiec. Jędrne, soczyste cebule nadają się do smażenia idealnie, stanowią także gwarancję zachowania określonego aromatu i smaku po usmażeniu.
W procesie produkcji stosujemy olej palmowy pochodzący z kontrolowanych plantacji, w 100% certyfikowany przez RSPO jako olej segregowany lub olej rzepakowy - w zależności od potrzeb klientów. Starannie przeprowadzamy także sam proces smażenia. Metody, które stosujemy w naszym zakładzie pracy, pozwalają uzyskać efekt, na jakim zależy Klientom, czyli cebulkę o złotym kolorze i charakterystycznej chrupkości. Cebula nie można nigdy zostać podgrzana zbyt gwałtownie, bo może zyskać gorzkawy posmak, a także nieprzyjemną twardość. Pamiętając o tej zasadzie dbamy, by do kuchni naszych odbiorców trafiał produkt doskonały!
Samą cebulkę smażoną wykorzystać można na wiele różnych sposobów. Stanowi ona dodatek do gotowych potraw, w tym do mięsa, ryb, pierogów czy sałatek ziemniaczanych. Idealnie komponuje się z kiełbaskami czy ugotowanymi jajkami, a także nadaje się do przygotowywania wytrawnych dipów i sosów na ciepło. Świetnie sprawdzi się ponadto jako składnik słonych wypieków! Dodana do chleba czy bułek nadaje pieczywu wspaniały aromat! Smażona cebulka może być traktowana jako posypka do hot –dogów, hamburgerów i zapiekanek. Polecamy także spożywać ją samodzielnie, jako zamiennik przekąsek i chipsów.